Blog

Wat is UX Design en wat maakt het zo interessant?

UX Design staat voor User Experience Design. Dit is de naam voor een breed vakgebied waarbij het draait om hoe de gebruiker een product of dienst ervaart. De term omvat dus veel meer dan alleen visuele vormgeving.

UX Design dekt disciplines als interface en interaction design. Daarnaast gaat het ook over nieuwe manieren en denkwijzen om als zelfstandige ontwerper of binnen een team tot betere idee├źn en ontwerpen te komen.

Training UX Design

Ik heb in oktober 2019 een zesdaagse training UX Design gevolgd bij een Nielsen Norman Group gecertificeerde UX-expert en tevens Adobe Certified Expert & Instructor.

Ik heb hiervoor de volgende boeken gelezen: The Design of Everyday Things van Don Norman en Rocket Surgery Made Easy: The Do-It-Yourself Guide to Finding and Fixing Usability Problems van Steve Krug.

Tijdens de training van de UX-expert kreeg ik veel theorie. Ook gaf hij mij een goed beeld van hoe je als UX designer in de praktijk aan de slag gaat.

Dankzij de training beschik ik over een stevige basis.

Blijvend

Wat UX Design voor mij zo interessant maakt is dat het blijvend is en dat veel bedrijven ermee bezig zijn. UX Design is altijd in beweging.

Visual design voor jouw nieuwe website

Wil jij een nieuwe website en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van visual design? Bekijk dan mijn diensten.